Sepetinde ürün yok
Starliçe bitki severlerin, favori bitkileri arasında her zaman yerini korumuştur. Starliçe Cennet Kuşu olarak ta bilinmektedir. Güney Afrika'nın vahşi tropikal ormanlarında 10 Metreye kadar uzayabilen özgün yapraklı Strelitzia nicolai her zaman dikkatleri üzerine çekmiştir.
IŞIK:
İdeal gelişim göstermesi için bol ışık alan bir alana yerleştirilmelidir. Unutmayalım dolaylı yoldan ışık almalıdır.
SULAMA:
Starliçe çiçeği nemli ancak ıslak olmayan topraklardan hoşlanmaktadır. Aşırı sulamadan kaçınarak toprak her zaman nemli tutulmalı kontrol edildiğinde toprak üst yüzeyi kurumaya başlar başlamaz orta miktarda sulayarak hafif nemli toprağı korunmalıdır.
SAKSI DEĞİŞİMİ:
Sürekli saksı değişimi yapmak bitkimizin sağlıklı gelişimini asla desteklemez. Saksı değişimini 1.5 veya 2 yılda bir yapmanızı öneririm.
"İpucu: Bitkimizin her tarafı dengeli eşit gelişim göstermesi için Starliçeyi periyodik olarak ışık yönüne çevirin ayrıca rengi solmuş yada kırılmış yapraklarını budamaktan asla çekinmeyin.
Müşterilerimizin Sıkça Sordukları Sorular!
Starliçe uygun nem ve ışık koşullarına sahip alanda konumlandırılıp bakımı doğru yapılması durumunda çiçek açacaktır. Biraz sabır gerektirmektedir :)
Starliçe bitkisi genellikle yaz aylarında (sıcak havalarda) çoğaltılması doğru olup. Ana gövdenin yanında çıkan yavru gövdeyi toprağından çıkartarak uygun toprağa dikilmelidir ve temiz su ile sulamasını yapmalısınız. Yavru Starliçeyi toprağa dikmeden önce köküne özel üretilmiş ilaçtan kullanması durumunda %90 sağlıklı kök tutacaktır. Bol gövdeli Starliçe satın almak için Bitkim.com'a ziyaret edin!
Starliçe bitkisi için saksı seçimi yaparken Drenaj Deliklerinin olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz. Saksı içerisinde su birikmesi bitkimizin sağlığı için doğru değildir.
Starliçe doğrudan güneş ışığı almayan ancak aydınlık bir alana konumlandırılmalı eğer yapraklarında kararma, kıvrılma ve sarkması gibi belirtiler gözlemliyorsanız bitkiniz yeterince ışık almamaktadır. Yeterince ışık almayan Starliçe görseli aşağıdaki gibidir:
Bitkimizi aşırı sulama yaptığımız durumda gövdesi yapraklarını taşıyamaz. Bitki aşağıya doğru sarkmaya başlar. Fazla sulamadan kaynaklı Starliçe görseli aşağıdaki gibidir:
İlginizi çekebilecek diğer yazılarız:
Deve Tabanı Bakımı İle İlgili Pratik Bilgiler
Pilea Peperomioides Bakımı Püf Noktaları
Bu ürün satın alındı!