Deve Tabanı Bakımı İle İlgili Pratik Bilgiler

Deve Tabanı Bakımı İle İlgili Pratik Bilgiler

Tüm zamanların en popüler bitkilerinden biri Monstera Deliciosa Türkiye'de Deve Tabanı olarak bilinmektedir. Aslında Deve Tabanı bir sarmaşık türü bitkidir. Müşterilerimizden en çok Deve Tabanı bitkim boyut olarak çok güzel büyümekte ancak dik bir şekilde uzamıyor ne yapmalıyım? soruları ile karşılaşmaktayız bu konuya cevap olarak, yazımızın ilerleyen (Sıkça Sorulanlar) bölümlerinde daha detaylı anlatıyor olacağım. 


Deve Tabanı Çiçeği (Monstera Deliciosa) Bakımı

  • IŞIK

Deve Tabanı bakımında en çok dikkat edilmesi gereken detay ışık gereksinimi olup asla doğrudan güneş ışığı alan yere konumlandırmayınız.


  • SULAMA

Bitki toprağını önce kontrol edin. Kurumaya başlamışsa çok hafif sulama yapın. Her zaman toprak hafif nemli olarak kalmalıdır. 


  • TOPRAK & SAKSI DEĞİŞİMİ

Toprak değişimi her zaman bitkinin uyku döneminden sonra yapılmalıdır. Toprak değişimi yaparken saksı değişimini de beraberinde yapılmaktadır. Bitkimiz büyüdükçe yeni bir eve ihtiyacı olacaktır.

Deve Tabanı Bitkisi bakımı oldukça kolay olup yukarıdaki 3 maddeye dikkat edersek bitkimiz sağlıklı bir şekilde yıllarca sizlerle olabilir. 



"İpucu: Deve Tabanı sarmaşık bitkidir. Tırmanmayı çok sever özellikle dikey yüzeylere. Bitkinin yana değil de yukarı yönlü büyümesini istiyorsanız kesinlikle bitki destek çubukları- Yosun Sopası kullanmalısınız.



Müşterilerimizin Sıkça Sordukları Sorular!


1. Deve Tabanı Çiçeğimi az mı yoksa fazlamı suluyorum bunu nasıl anlarım?


Deve Tabanı bitkimizin yapraklarındaki sararmalar kahve rengi lekeler çoğu zamanlarda aşırı sulamadan yada çok fazla susuz kalmasında kaynaklanmaktadır.

  • Özellikle bitkilerimizin aynı yaprağında oluşan sarı ve kahve rengi leke kombinasyonları aşırı sulamadan kaynaklanmaktadır.
  • Topraktaki nem oranı az, aşırı susuz kalmış Deve Tabanı yapraklarında sadece sarmalalar gözükmektedir. Bitki genellikle kendi gövdesini bile taşıyamaz.





2. Deve Tabanı Çiçeğimin yapraklarından sürekli göz yaşı gibi sular damlıyor ne yapmalıyım?


  • Endişelenmeyin fazla nemden kaynaklanmaktadır, Deve Tabanı nemli ortamları sevmektedir ancak her şeyin fazlası zararlı olabileceğinden sulama alışkanlıklarınızı tekrar gözden geçirmenizi öneririz. Çok fazla sulama yapıyor olabiliriz.


3. Deve Tabanı aldım ama yaprakları hala yırtılmıyor (ayrık yapraklı) acaba yanlış bitkimi aldım?


  • Monstera Deliciosa bir sarmaşık türdür, diplere güneşin az geldiği tropik ormanlarda ağaçlara tırmanarak büyümektedirler. Gövdenin alt yaprakları güneşi görmesi için üst yapraklar zamanla ayrık delikli olmaya başlar. Bitkilerimiz büyüdükçe yaprakları (ayrık) delikli olacaktır.


,

"İpucu: Deve Tabanı Bitkimizi ilkbahar ve yaz aylarında daha hızlı büyümesi için ayda bir kez organik gübre (bitki besini) ile destekleyebiliriz.


4. Deve Tabanı aldım saksı dışında kökler var ne yapmalıyım?



  • Yukarıda yazdığımız gibi Deve Tabanı tropik ormanlarda yetişen bitki ve ağaçlara tırmanarak büyümektedir. Metrelerce tırmandıktan sonra topraktan besin takviyesi alamadığı için hava kökleri oluşturmaktadır ve yeni besin destekçisi arayışına girmektedir. Hava köklerini toprakla buluşturmanızı öneririm.



"İpucu: Hava Köklerini suya koyarak köklendirme yapabilirsiniz.


Deve Tabanı Çiçeği- Satın Al!